Tuesday, January 03, 2012

Suruhanjaya sudah adil


Kerajaan BN senantiasa memperbahurui dasar kerajaan kerana mahu menberikan tang terbaik untuk rakyat.

Kerajaan telah memilih untuk melwtakkan badan yang berkecuali didalam Suruhanjaya yang mana badan ini akan bebas membuat keputusan tanpa dioengaruhi oleh mana-mana pihak.

Pada awalnya, ramau juga pemimpin politik yang membantah kerana khuatir badan ini akab digunakan oleh anasir luar boleh dipantau oleh pihak kerajaan. Tetapi atas dasar mahu memberikan ketelusan kepada rakyat, kerajaan BN mengambil langkah ini walaupun berisiko.

Ternyata apa yang berkaku hari ini, melihat gerakan pembangkang yang mahu menjadikan mahkamah di atas jalan lebih cenderung kerana mereka mempubyai agenga untuk memerintah walaupun berperang dengan rakyat sendiri.

Sesiapapun tidak boleh menjangka apa yang akan berlaku pada 9 Januari nanti, tetapi yang pastinya mereka sudah merancang untuk menurunkan seberapa ramai penyokong mereka dengan satu agebda iaitu memporakperandakan negara.

Tujuan mereka adalah untuk melumpuhkan keamanan negara dan akan berakhir dengan campurtangan luar dan dedakan dari PBB agar kita berlembut dengan sistem Suruhanjaya demi membebaskan Anwar Ibrahim.
Sebelum ini, kerajaan telah berjaya menghalang perhimpunan bersih yang mempunyai sama agenda dengan 901. Kerajaab juga telah berjaya membendung pengaruh jahat daripada mempengaruhi para pelajar kuta walaupun terlepas 60 orang sahaja.

Apa yang berlaku terhadap Anwar dan Saiful adalah masalah peribadi mereka yang mana hak kepada keduanya didengar oleh Mahkamah dibawah Suruhanjaya. Tidak ada pihak yang boleh pengaruh keputusan para hakim.

Duduk lah rumah,jalankan kerja seperti biasa, bersama kita mengekalkan keamanan dwngan menolak agenda peribadi pihak yang merancang 901.

Saya percaya mejoriti rakyat mahukan keamanan.

Published with Blogger-droid v2.0.2

No comments:

Bermula dengan Surat Kepada KeBawah Duli Tuanku

 DAULAT TUANKU Alhamdulillah syukur ke hadrat ilahi kerana dengan limpah perkenan Ke bawah Duli Maha Mulia Seri Paduka Baginda Yang di-Pertu...