Tuesday, June 08, 2021

Bersabarlah Wahai Menteri Pertahanan

 2 Jun 2021 : Gambar yang penuh makna dan tanda tanya, jelas sekali ada perkara yang dibuat keputusan ada pihak yang lebih besar mengubah keputusan itu.

Beberapa hari ini, terdapat keputusan yang dibuat pada saat akhir, ramai rakyat keliru terhadap keputusan saat akhir ini, namun kita sebagai rakyat terus akur dan berdoa agar keputusan yang dibuat demi kepentingan Nyawa Rakyat.

Kan elok dan mudah kalau PKP 3.0 mengikut garis panduan PKP 1.0, tidak ada sektor yang diberikan keistimewaan atau pintu belakang untuk terus membuka perniagaan mereka. 

Apabila Genting Highlands diberi kebenaran buka walaupun kes-kes tinggi, Kilang Arak yang tidak ada kene mengenak dengan Essential dibuka, ada Kilang di Pulau Pinang, viral baru-baru ini walaupun sudah ada kes dan diarah tutup, masih terus beroperasi. Ini semua mengundang bencana kepada Negara.

Selagi Perdana Menteri terus berkurung di Seri Perdana dan tidak mahu berjumpa Wartawan dan rakyat, keputusan-keputusan akan menjadi kelam kabut. 

Bersabarlah Wahai Menteri Pertahanan, teruskan dengar suara Rakyat. Teruskan buat kerja demi nyawa rakyat. Rakyat hanya boleh berharap kepada anda dan beberapa yang lain.

Razlan Rafii


https://www.utusan.com.my/berita/2021/06/bersabarlah-menteri-pertahanan-razlan/?fbclid=IwAR11ieOqve0eLN68GpSehSpn1ZU8DSblB63uwel-PpzVCZXXLad91c6q02o

No comments:

Bermula dengan Surat Kepada KeBawah Duli Tuanku

 DAULAT TUANKU Alhamdulillah syukur ke hadrat ilahi kerana dengan limpah perkenan Ke bawah Duli Maha Mulia Seri Paduka Baginda Yang di-Pertu...