Tuesday, June 08, 2021

Muhyddin Yassin, jangan lepas tangan

23 Mei 2021 : Suka atau tidak, realitinya yang buat kerja siang malam untuk selesai masalah Covid 19 majoritinya Menteri-menteri UMNO. DS Ismail Sabery, DS Adham Baba & KJ. Mereka consider frontliner kerajaan darurat PN. Engage with gov agencies & rakyat.
Kebelakangan ni mereka dikecam tanpa ada belas kasihan oleh majoriti rakyat & lebih menyedihkan ahli-ahli UMNO pun tumpang semangkuk. Kita bukan tak boleh balun tapi perlu tahu siapa yg perlu dipersalahkan sepenuhnya diatas kegagalan urusan berkaitan Covid 19 ini.
*Darurat langsung tidak membantu menyelesaikan isu Covid*
Pada awal kerajaan PN, PM Abah dikatakan tidak sihat & banyak beban kerja diserahkan kepada Menteri Kanan, namun setelah disahkan sembuh sepenuhnya. Sepatutnya beliau sendiri mengalas tanggungjawab sebagai Ketua Kerajaan, berani utk bersekemuka dgn media, buka parlimen dalam mendepani krisis Covid, bukan sekadar hanya tahu "tai chi" kepada orang lain!
*Be a gentleman, act as a true leader, lead the team !!*
Walaupun hari-hari bermesyuarat dengan penuh lengkap data & sains tapi masih gagal membuat keputusan yg terbaik demi rakyat dari segi sektor ekonomi & kesihatan awam. Ini tanda kelemahan yg amat ketara yg ada pada YAB PM. Tiada kredibiliti langsung utk memimpin negara.
Apa-apapun kita kena sentiasa bagi sokongan moral kepada Menteri-menteri UMNO, sebab ini tugas & tanggungjawab yg diberi oleh UMNO yg digalas & dipikul oleh mereka demi rakyat & negara.
Razlan Rafii
23 Mei 2021.

No comments:

Bermula dengan Surat Kepada KeBawah Duli Tuanku

 DAULAT TUANKU Alhamdulillah syukur ke hadrat ilahi kerana dengan limpah perkenan Ke bawah Duli Maha Mulia Seri Paduka Baginda Yang di-Pertu...