Monday, March 31, 2008

DAP Memerintah Perak, Melayu hilang Tanah.

Oleh Mohd Razlan

Tahniah kepada orang-orang Melayu Perak yang telah mengundi DAP atau PKR. Dan tahniah kepada pucuk pimpinan UMNO yang telah meporak perandakan minda orang Melayu selama 4 tahun ini.

Akibat dari sengketa yang tidak dapat dikawal, dan akibat daripada Pimpinan UMNO yang telah hilang arah dan tidak penumpukan kepada kekuatan umat, inilah balasanya. Perjuangan yang dahulu kita pupuk untuk menjaga TANAH Melayu telah hilang begitu sahaja.

Zaman sebelum merdeka, orang-orang CINA menguasai Ekonomi, dan India bekerja di ladang-ladang, kontrak sosial direka dan diulam untuk memberikan orang Melayu dapat menjaga Tanah Melayu dengan baik sehingga tidak dijual kepada CINA (orang melayu miskin).

Inilah kuasa pentakbiran yang kita pertahankan selama ini bagi mengibangi kaum CINA yang jauh lebih kaya di Tanah Melayu.

Apa sudah terjadi di Perak. Melayu sebagai MB, dan DAP 6 Wakil(5 CIna, 1 India, dan PKR = 1 CIna). Apa nak buat lagi, kuasa ekonomi sudah hilang, kuasa mentakbir sudah hilang.

Di Kuala Lumpur dan Negeri-negeri besar, orang Melayu dipinggirkan kerana kuasa ekonomi. Ramai yang tidak mampu untuk memiliki kondominium yang dibanggunkan, dan ramai orang-orang Melayu hanya mampu membeli rumah kos rendah, ini hakikat, orang-orang CINA mempunyai kuasa ekonomi, dan mereka menjaga dikalangan mereka, bukan pasal perkauman, tetapi, siapa yang perlu kita jaga dahulu sebelum kita menjaga orang lain, sudah tentu sahabat dan keluarga kita.

Jesteru itu, bagaimana Melayu ingin meneruskan perkongsian kuasa ekonomi ini sekiranya kerajaan pun sudah diberi kepada orang lain.

Di Pulau Penang, Tanah MELAYU hanya 9%, dan sekarang DAP mempunyai negeri itu, sudah hilang lagi TANAH MELAYU. dan sekarang mereka akan mengerakan dan mengorak langkah untuk mendapatkan PERAK, banyangkan berapa banyak tanah MELAYU boleh digadaikan didalam masa 5 Tahun memerintah. Orang Melayu boleh GAH dengan kuasa sebagai MB, tetapi setiap mesyuarat EXCO, Melayu boleh diam, kasi KAMI buat keputusan.

Pikirkan bersama ...

2 comments:

aiman said...

satu pandangan yg bodoh

lan's said...

terima kasih laa menjawab secara emosi ..

kalau saya bodoh .. awak lagi iblis .. menyokong bangsa lain mentakbir negara ...

Setidak-tidaknya .. saya menyokong ISLAM menjadi Ketua.. daripada saudara yang menghalalkan bukan islam sebagai ketua saudara ..

aiman tak kisahhh

Fatwa Politik Dr Mahathir

(Menjawab Blog CheDet dan Artikel Malaysiakini , 5 Oktober 2017) Fatwa Politik Dr Mahathir   Dalam ilmu pendidikan Subjek Politik Ala D...