Monday, February 13, 2012

Lakonan PR

Semalam, Nik Abdul Aziz dengan telah menyuruh Anwar saman WSJ atas kenyataan menyokong keselamatan negara Israel sekiranya kenyataan beliau didapati diputar belit.

Saya melihat perkara ini sebagai satu lakonan sekiranya tindakan susulan tidak diambil oleh salah satu pihak.

Dalam Politik hari ini, banyak tindakan PAS sudah tidak lagi releven kepada perjuangan Islam, sebagai contoh terdekat, isu Hassan Ali yang telah dipecat disebabkan pertahankan akidah islam yang di permainkan oleh MB Selangor.

Dalam hal menyokong Israel pula, tiba-tiba kita lihat Nik Aziz bertindak mahu menyokong islam walhal sebelum ini, isu dalam negeri seperti Lina Joy murtad yang disokong Anwar tidak pula diendahkab oleh beliau.

Ada banyak lagi peristiwa yang melibatkan akidah orang islam terjadi sekitar 3 tahun ini, tetapi tidak dipedulikan oleh beliau kerana mahu mendapat sokongan daripada KAUM yang selama ini tidak menyokong PAS.

Suka saya nak ingatkan kepada PAS agar lebih prihatin dalam menjaga islam bersama, bukan hanya bertindak menjaga Islam seperti musim durian, nak berbuah baru nak jaga untuk mendapat hasilnya, islam bukan barang mainan untuk kamu.

Kalau DAP sanggup keluar dari negeri Kedah hanya disebabkan mahu pertahan kandang babi, PAS sepatutnya berani menarik keluar Selangor dari Pakatan, tetapi kalau pikirkan Selangor itu lubuk dana, setidaknya mereka nyatakan keluar PR dari Kelantan untuk menunjukkan betapa serius mereka menjaga Islam.

Saya menyeru kepada semua orang islam agar buka mata dan buka hati untuk melihat sejauh mana orang islam sudah dilacurkan oleh Anwar dan PR demi untuk mebdapat kuasa politik.

Sekian.

Published with Blogger-droid v2.0.2

2 comments:

Anonymous said...

aku tak percaya dengan pas kerana banyak bohongnya, contohnya mat sabu sekejap kata ilangar trak polis, sekejap kata kereta polis, nasib baik tak kata kapalterbang polis, lepas berzina dengan normah bolih pulak kutuk wanita islam lain dan nabi pas pun bolih pulak ampunkan dosanya. ini hanya lakonan pas untuk menarik undi melayu kerana melayu amat sensitif dengan israel. bagi aku penganut agama pas tetap setia dengan nwar berahi pengjaga pintu surga .....

Anonymous said...

KEcaman N.ajis tu ade tarikh luputnya... kita tengok je lakonan jalanan bertaraf sampah mereka tu nnt.

Fatwa Politik Dr Mahathir

(Menjawab Blog CheDet dan Artikel Malaysiakini , 5 Oktober 2017) Fatwa Politik Dr Mahathir   Dalam ilmu pendidikan Subjek Politik Ala D...